Residential Residence:green Cage by Jonathan Gibb

Jonathan Gibb Shares The Green Cage Residential Residence

Jonathan Gibb, the designer of the displayed design Award Winning Green Cage Residential Residence explains, The design intent was to look at a residential and pottery / art studio insertion to a vacant inner city lot, surrounded by a motley crew of industrial buildings. The concept evolved into designing an oasis, abundant with nature within such a concrete and brick clad environ for the interface of Architecture to the intimacy of a garden. The concept of the Green Cage is a contained ideal of the greening of one’s own backyard. In-short, a blurring of the boundary between the landscape and building through a sharing of space. The greening of the physical and mental scape: The Green Cage..

Residential Residence:green Cage by Jonathan Gibb Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=23871

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Which Design homepage.

Design Award

Fatal error: Cannot redeclare shuffle_assoc() (previously declared in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whichdesign.org/html/myfunctions.php:5) in /nfs/c06/h06/mnt/155026/domains/whichdesign.org/html/function-spinner.php on line 55